Alles over Caj

Het is me gelukt

Skipiste bij Serfaus. Ik heb m’n anwärter diploma gehaald.

Het kostte moeite, maar ik heb mijn skidiploma gehaald. Ik mag nu les geven. Theorie was te doen, de proefles ging goed, maar het eigen kunnen lukte niet in één keer.

Het is heel bijzonder om begin juli op 3000m te staan en over de toppen van de bergen te kijken, als je staat te wachten op de volgende oefening. Om vervolgens in concentratie beheerst de piste af te skiën, om te laten zien dat je blijvend in controle bent. Dank aan Snowsports Nederland voor de coaching (en de gezelligheid)

Voor mij een goed voorbeeld van blijven leren en blijven veranderen.

CajZen

Vaak hetzelfde doen vind ik saai. Ik ben van de verandering. Vaak hetzelfde doen is aan mij niet besteed. Dan ga ik onmiddellijk naar het proces kijken of dit niet anders, sneller of geautomatiseerd kan. Daar moet je wel mee oppassen. Een slecht proces automatiseren betekent niet een procesverbetering. Het een versnelling van een slecht proces.

De Japanse karakters voor kaizen, of liever CajZen

Ik ben dus van de verandering, maar zo mogelijk van de verbetering. Het heeft even geduurd voor ik het lean-denken zag zitten (is lang verhaal, met als conclusie:) inmiddels ben ik helemaal van het verbeteren. Echt Caj-Zen dus. Dat is Japans voor ‘veranderen naar beter’. Dat staat hier links. Tenminste, volgens wikipedia, want ik lees zelf geen japans.

In mijn leven heb ik veel geautomatiseerd. Eerst in Engeland, bij hun rijkswaterstaat, en vervolgens via CapGemini bij allerlei andere organisaties. Eerst was ik bezig met alleen automatisering. Later kwamen daar de procesverbeteringen bij. En nog weer later kwam ik in de gezondheidszorg terecht.

Logo UMC-Utrecht

Inmiddels werk ik ruim 7 jaar bij het UMC Utrecht als manager van de zorgadministratie. Deze afdeling is onderdeel van de directie Financiën van het ziekenhuis. Wij zijn verantwoordelijk voor het tijdig, volledig en rechtmatig declareren van alle zorg die is geleverd. Met elkaar worden we elke dag beter.

Trompet speel ik in het Heilooër Harmonieorkest Caecilia. Met de trompetsectie vormen we een geweldig team in het orkest. Niet iedereen waardeert het als we zitten te geinen tijdens het repeteren maar als we moeten inzetten zijn we er ook. Onze dirigent, Zoran Rosendahl, wil graag dat we heel zacht spelen, voor de goede balans in het orkest. Maar we zijn natuurlijk geen trompet gaan spelen om niet gehoord te worden. Dus het gebeurt dat we goed van ons laten horen.

Inmiddels ben ik ook lid geworden van het bestuur van de VVD in Heiloo. Daarmee ben ik lid van het gezamenlijke bestuur van de VVD in Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo, het zogenaamde lokale netwerk BUCH. Mijn doel met het bestuur is tweeledig: 1) de fracties ondersteunen die het liberale gedachtengoed in de gemeenteraden van B, U, C en H vertegenwoordigen. En 2) de band met de leden, liberalen in de gemeenten, en de VVD verstevigen.

Caj met trompet

Tenslotte besteed ik naast de hobby’s hierboven ook tijd aan het gezin en kom ik graag in de bergen in Oostenrijk. Oostenrijk heeft veel mooie plekken, maar voorlopig kom ik vooral graag in ons favoriete stekje in Neukirchen am Großvenediger (hier de Engelse tekst).

Het uitzicht van Das Neukirchen is fantastisch
Het uitzicht van Das Neukirchen is fantastisch
Caj met de Großvenediger op de achtergrond.
Op de achtergrond de Großvenediger.