Hij is er !


Vandaag kregen wegen we de uitnodiging in de bus voor ons huishouden om twee zelftests te bestellen. Gratis. Nou, ik ben een echte Nederlander, dus als het gratis is wil ik het hebben.

Maar wat is het voor gekkigheid om alle huishoudens in Nederland een brief te sturen met een link waar je een zelftest kan bestellen?

De meeste leden van mijn huishouden zijn al een aantal keer getest door de GGD. Vanwege de vakantie natuurlijk, maar ook omdat je je soms niet helemaal lekker voelt. En tegenwoordig neem je dan geen paracetamolletje maar een coronatest. Of een klasgenoot blijkt corona te hebben, dus moet de halve klas zich laten testen. Overigens, op scholen zijn zelftesten ruimhartig uitgedeeld dus schoolgaande kinderen hebben er al een paar.

Misschien is ons huishouden heel bijzonder, maar een gratis setje krijgen om te proberen hoe het werkt is (in augustus) een beetje mosterd na de maaltijd.

We krijgen er twee. Gemiddeld wonen er 2,14 mensen in een Nederlands huishouden (CBS op 18 aug 2021) dus dat klopt wel: ieder mag een keer testen. En die 3,1 miljoen eenpersoonshuishoudens mogen twee keer proberen. Wat een luxe.

De brief geeft de instructies om ze te bestellen op internet. Het Ministerie van VWS gaat er dus van uit dat iedereen internet heeft. Dan is het eigenlijk wel jammer om 8,0 miljoen particuliere huishoudens een brief te sturen. Wel goed overigens voor de werkgelegenheid van tante Pos(t).

Het goede nieuws (met name voor tante Pos) is dat de zelftesten thuis worden bezorgd. Je hoeft ze niet eens ergens op te halen.
Jammer van deze dure en onnodige actie. Oh ja, in de landen om ons heen zijn ze gewoon gratis, niet per twee, maar bij de apotheek. Blijkbaar kan dat ook.

Plaats een reactie