Skiles geven bij skischule Bödman-Baad

Twee weken skiles geven was een geweldige ervaring. Enorm leuk om te doen en erg inspirerend. Mensen die maandagochtend voor het eerst ski’s onderdoen, kunnen woensdagmiddag zelfstandig een berg af.

Omdat de jongens hun Anwärter wilden halen, en ze graag met mijn auto naar Oostenrijk wilden heb ik besloten mee te doen. Deze opleiding tot skileraar kan ik iedereen van harte aanbevelen. Snowsports Nederlands had het allemaal goed geregeld: skilessen, theorielessen, halfpension, en ’s avonds extra tekst en uitleg door Nederlanders die moeilijke Duitse onderwerpen konden toelichten.
Het is knettergek om in juli in Hintertux in de sneeuw te staan, maar verder is het een vrij rustige invulling van een midlife crisis. Voor zover daar dan bij mij ooit sprake van was.


Door corona viel het wintersportseizoen 2021 in het water, maar in 2022 hebben we met ongeveer de hele familie les gegeven.

Het is leuk om (in privélessen) volwassenen of kinderen van hun ski-angst af te helpen. Zodat ze (weer) zelfstandig naar beneden durven. Of een groep startende volwassenen te leren skiën. Maandag starten met steeds opnieuw de berg op te lopen, om te leren bremsen (remmen dus), en woensdag zelfstandig een blauwe piste af.

Het team van skischool Bödman-Baad was super om in te werken. Natuurlijk beveel ik de skischool in Mittelberg, Vorarlberg, Oostenrijk van harte aan voor een komend wintersportseizoen.

Dagstart bij Bödman-Baad: werkverdeling, toewijzen privélessen, en bespreken aandachtspunten.

1 gedachte over “Skiles geven bij skischule Bödman-Baad”

Plaats een reactie